Zes nieuwe gevallen van Afrikaanse varkenspest in Italië

Zes nieuwe gevallen van Afrikaanse varkenspest bij wilde zwijnen zijn gemeld in Noord-Italië. Het aantal bevestigde gevallen komt daarmee op zeven.

Zes+nieuwe+gevallen+van+Afrikaanse+varkenspest+in+Itali%C3%AB
© Horst Jegen

De vindplaats van de wilde zwijnen is verspreid over vier gemeenten Ovada (twee wilde zwijnen), Val Lemme (één wild zwijne), Tagliolo Monferrato (één besmet dier) en Voltaggio (drie besmette wilde dieren). Alle vindplaatsen liggen in de provincie Alessandria in de Italiaanse regio Piemonte, meldt het vakblad Pig Progress. Het beperkingsgebied omvat 78 gemeenten in de regio Piemonte en 36 gemeenten in de aangrenzende regio Ligurië. Alle jachtactiviteiten zijn hier nu verboden.

Onder varkenshouders in Noord-Italië groeit de zorg dat de ziekte zich mogelijk toch verder heeft verspreid. Maar het is nog steeds onduidelijk of de vondsten van genotype I zijn dat endemisch is op Sardinië of van genotype II dat wijdverbreid is in Oost-Europa.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 5°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer