Marktonzekerheden houden notering Vion op

Vion stelt de vleesvarkensnotering voor week 2 uit naar later deze week. Als reden voert de Brabantse slachterij aan dat er te veel onzekerheden zijn op de varkensvleesmarkt.

Marktonzekerheden+houden+notering+Vion+op
© Vion

Door de vondst van Afrikaanse varkenspest (AVP) bij een wildzwijn in Noord-Italië komt de export van diverse hoogwaardige Italiaanse vleesproducten direct in de problemen. Met name de afzet richting diverse Aziatische bestemmingen vanuit Italië is per direct gestopt.

Nederland en diverse andere Europese landen exporteren hammen en karkassen naar Italië. Deze export wordt door de vondst van AVP in Italië ook direct geraakt, stelt Vion.

Verder noemt Vion logistieke problemen bij de export naar het Verenigd Koninkrijk (VK) als reden de notering uit te stellen. Die problemen zijn het gevolg van verdere uitrol van de brexit. Zolang daar geen oplossingen voor komen zijn er weinig transporten naar Engeland mogelijk. Daardoor ontstaan grote afzet- en logistieke problemen met vers vlees producten. Bacon in het bijzonder. Het VK is daarvoor een belangrijke afzetmarkt voor de Nederlandse varkenshouderij.

Ook gevolgen corona

Tot slot loopt, net als in de rest van de samenleving, ook onder medewerkers van slachterijen het aantal besmettingen met corona op. De impact daarvan is groot, geeft Vion aan. Naast de positief geteste medewerkers, moeten ook mensen waarmee zij in contact zijn geweest in quarantaine. De bezetting in de slachterij komt daardoor onder druk te staan.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 11°
  10 %
 • Zondag
  22° / 12°
  20 %
 • Maandag
  23° / 14°
  10 %
Meer weer