Stikstofclaim vreest intrekken latente ruimte

Stichting Stikstofclaim (SSC) is bang dat het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en de provincies op termijn proberen de latente ruimte bij verleende vergunningen van veebedrijven rond Natura 2000-gebieden in te trekken. De stichting raadt ondernemers aan deze latente ruimte ook minimaal één keer per drie jaar te benutten.

Stikstofclaim+vreest+intrekken+latente+ruimte
© Pixabay

Dit zou blijken uit schriftelijke antwoorden op Kamervragen die demissionair minister Carola Schouten van LNV onlangs naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Daarin stelt ze dat het ministerie samen met de provincies verkent op welke wijze feitelijke toenames van emissies en daarmee van deposities kunnen worden tegengegaan.

SSC vreest dat daarbij het intrekken van latente ruimte bij verleende vergunningen ook als optie wordt gezien. De stichting verzoekt de minister en de provincies nationale en Europese wetgeving te respecteren als het gaat om het eigendomsrecht van een vergunning.


Volledig benutten

Wel adviseert SSC ondernemers om een vergunning te realiseren en regelmatig volledig te benutten. Ook omdat in artikel 2.33, tweede lid van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, duidelijke afspraken staan vermeld rond het (deels) intrekken van een vergunning.

Mocht de overheid de bestaande wetgeving niet respecteren over de omschreven problematiek, dan zal SSC in het verweer komen namens haar aangeslotenen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 11°
  10 %
 • Zondag
  22° / 12°
  20 %
 • Maandag
  23° / 14°
  10 %
Meer weer