Omzet Plantion groeit 9 procent

Plantion realiseert in 2021 een omzetgroei van 9 procent. De bloemenveiling heeft als doel om jaarlijks 10 procent te groeien in omzet en volume. Door veranderingen en vernieuwingen in het afgelopen jaar verwacht Plantion die ambitie te behalen.

Omzet+Plantion+groeit+9+procent
© Plantion

Zo kwam de bloemenveiling in 2021 met een livestream met videobeelden vanuit de afmijnzaal. Kopers op afstand kunnen daardoor gerichter kopen. Dat effect werd versterkt door de komst van een ledscherm waarop de klokken, maar ook de beelden van de te veilen producten en bedrijfspresentaties van aanvoerders worden vertoond.


Daarnaast heeft het bedrijf op diverse afdelingen nieuwe werknemers aangenomen. Ook introduceerde Plantion een corporate website en besloot de veiling te gaan samenwerken met Garden Retail Service (GRS). Plantion is nu de voorkeursleverancier van GRS. GRS is een inkooporganisatie voor ruim 150 tuincentra in Nederland en België.


Omzetverwachting 2022

Voor 2022 verwacht Plantion een omzetgroei van 10 procent. Daarbij houdt de bloemenveiling rekening met de onzekerheid over het productenaanbod. Plantion verwacht een sterke toename van het gebruik van haar digitale diensten. Dat betreft Kopen Op Afstand, Klok Voorverkoop en de webshop, in combinatie met de Plantion bezorgdienst.


Een acquisitieplan moet in 2022 bijdragen aan de groeiambitie. Dat plan is gericht op meer besteding door bestaande klanten en het interesseren van nieuwe partijen. Ook investeert de bloemenveiling in logistieke diensten die meer toegevoegde waarde bieden, zoals transport en ompak- en stickeractiviteiten. Verder gaat Plantion diverse ICT-systemen vernieuwen en onderzoekt het de mogelijkheden voor mechanisering van de distributie.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 3°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer