Plantion en vakbond bereiken akkoord nieuwe cao

Bloemenveiling Plantion in Ede en vakbond AVV hebben een akkoord bereikt over een nieuwe cao. Een loonsverhoging van 2,3 procent is onderdeel van de overeenkomst.

Plantion+en+vakbond+bereiken+akkoord+nieuwe+cao
© Plantion

De overeenstemming volgt op het principeakkoord dat Plantion en AVV in september hebben gesloten en daarna in stemming is gebracht bij de 149 medewerkers. Woensdag werd bekend dat 73 procent van de medewerkers heeft gestemd en dat 93,6 procent van de uitgebrachte stemmen positief is.

De nieuwe cao geldt voor de periode 1 oktober 2021 tot en met 31 december 2022. Naast de loonsverhoging krijgen werknemers deze maand een eenmalige netto-uitkering van 100 euro. Ook zijn nieuwe afspraken gemaakt over vergoedingen voor werken op feestdagen, werken in een vast 24/7-rooster en werkzaamheden die een hogere beloning rechtvaardigen.


Protocolafspraken

In de cao zijn enkele protocolafspraken opgenomen. Een belangrijke reden hiervoor is dat Plantion eind dit jaar een nieuw meerjarenbeleidsplan aan de leden voorlegt. Hierin worden een uitbreiding van het gebouw en mechanisatie van het distributieproces aangekondigd, wat moet bijdragen aan 10 procent omzetgroei per jaar. Na goedkeuring van dit plan wordt bekeken of het loongebouw en functiehuis nog goed op elkaar aansluiten.

Verder onderzoekt een werkgroep de mogelijkheden om de pensioenregeling te verbeteren. En er wordt gekeken naar het invoeren van een individueel keuzebudget dat de duurzame inzetbaarheid en persoonlijke ontwikkeling van werknemers moet bevorderen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  11° / 1°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  70 %
 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
Meer weer