Plantion mikt op jaarlijkse omzetgroei van 10 procent

Bloemenveiling Plantion wil de komende jaren flink groeien om interessant te blijven voor kwekers en klanten. Het bedrijf streeft naar een jaarlijkse omzetgroei van 10 procent.

Plantion+mikt+op+jaarlijkse+omzetgroei+van+10+procent
© Vidiphoto

Om dit doel te bereiken, voert Plantion een aantal vernieuwingen door. Het traditionele beeld van een veiling waar alle detaillisten op de tribune samenkomen om op de klok bloemen en planten te kopen, is verleden tijd. Plantion behoudt de tribune, maar wel in combinatie met andere diensten zoals klokvoorverkoop, kopen op afstand, Plantion Digitale Marktplaats, bemiddeling, het groencentrum, het groothandelscentrum en een bezorgdienst.

Onlangs verhoogde de bloemenveiling het aanbod planten in klokvoorverkoop naar 75 procent. Net zoals bij snijbloemen wil het bedrijf het hele jaar een aantrekkelijk plantenaanbod kunnen bieden. Niet alleen bij bemiddeling en online, maar ook in de afmijnzaal. Door het prijsrisico voor de kweker te verlagen, wordt het aantrekkelijker om meer soorten en grotere volumes aan te voeren. Klanten krijgen daardoor meer zekerheid over beschikbaarheid.


Vernieuwde dienstverlening

Plantion wil zijn kwekers en klanten realtime informeren over gedane transacties. Detaillisten moeten continu het aanbod kunnen volgen met tracking en tracing. De bloemenveiling wil ook snellere uitlevering van aankopen in klokvoorverkoop mogelijk maken: voor 22 uur kopen is de volgende ochtend om 5 uur leveren. In een pilot met enkele klanten wordt dit getest. Om dit soort zaken mogelijk te maken, investeert het bedrijf in uitbreiding van de ICT-capaciteit.


In de toekomst wil Plantion actief in gesprek gaan met ondernemers. Bijvoorbeeld om te kijken hoe productinnovaties in de markt kunnen worden gezet en door de individuele detaillist te ondersteunen in zijn lokale marketing, bijvoorbeeld door goede content aan te leveren voor hun sociale media.


Verbindend inspiratiecentrum

Door te investeren in de afmijnzaal hoopt Plantion een verbindend inspiratiecentrum te worden. Een nieuw klokfront met één groot ledscherm moet de tribunebeleving versterken. Met kopen op afstand gaat de bloemenveiling naar livestreaming van het veilen, wat een enorme verbetering betekent in het kopen van volumeproducten op afstand.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  9° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
 • Zondag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer