Colorado Beetle Catcher klaar voor de praktijk

De Colorado Beetle Catcher werd jarenlang getest. Nieuwe Oogst zocht initiatiefnemer Joris van der Kamp na deze proeffase weer op en vroeg hem hoe het nu gaat. 'De machine is praktijkrijp en daarmee zetten we de volgende stap.'

De Colorado Beetle Catcher mept en verzamelt coloradokevers in vier rijen per werkgang en is vooral geschikt in de biologische aardappelteelt. 'We hebben afgelopen seizoen twee nieuwe prototypes ontwikkeld, een voor in de voorhef en een voor in de achterhef', meldt Van der Kamp. 'Het functioneert goed. We zijn blij met de resultaten, want per werkgang wordt 60 tot 80 procent van de kevers verwijderd.'


Ontwikkelaars Ard Klompé en Koen Hertogh van Fieldworkers in het Flevolandse Biddinghuizen blijven de machine nu verder ontwikkelen. 'We gaan nu twee demomachines bouwen en een aantal verkochte machines leveren. We gaan komend seizoen veel demo's draaien', verzekert Hertogh.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  90 %
 • Dinsdag
  8° / 3°
  90 %
 • Woensdag
  7° / 5°
  70 %
Meer weer