FrieslandCampina heeft ruimte voor nieuwe leden

FrieslandCampina heeft ruimte voor de toelating van nieuwe leden. Dat heeft het bestuur van de zuivelcoöperatie dinsdag tijdens de ledenraadsvergadering bekendgemaakt. Die instroom is nodig om de schaalgrootte te behouden. Het ledenaannamebeleid wordt in 2022 herzien.

FrieslandCampina+heeft+ruimte+voor+nieuwe+leden
© Arie Meijer

In de eerste contouren van de strategische routekaart 'Koers op 2030' geeft FrieslandCampina aan dat het in 2030 zijn schaalgrootte in melkverwerking wil behouden. Om een speler op de wereldmarkt te kunnen blijven en investeren, heeft het bestuur aangegeven dat bestaande leden-melkveebedrijven in volume kunnen groeien en dat nieuwe leden tot de zuivelcoöperatie kunnen toetreden.

Voorzitter Sybren Attema van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A: 'Om de melk van onze leden optimaal te kunnen verwerken en verwaarden, komt er ruimte voor groei van bestaande ledenmelkveebedrijven en voor de instroom van nieuwe leden. Groei en verdere verduurzaming binnen de onderneming en op het erf zullen ook in de toekomst hand in hand blijven gaan. Het komend jaar zullen we over duurzame groei, onder andere tijdens de evaluatie van het ledenaannamebeleid, met elkaar in gesprek gaan.'

Schumacher blijft

Tijdens de ledenraadsvergadering maakte Attema tevens bekend dat Hein Schumacher met ingang van 1 januari 2022 wordt herbenoemd als CEO voor een tweede termijn van vier jaar. 'Bij zijn herbenoeming staan voor de raad van commissarissen rust, continuïteit en het voortzetten van de ingezette strategie voorop. Wij hebben het volste vertrouwen dat Hein Schumacher samen met zijn leiderschapsteam de ingeslagen weg succesvol zal voortzetten.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  0° / -4°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
Meer weer