FrieslandCampina lost voor 54 miljoen euro aan ledenobligaties-vrij af

FrieslandCampina lost voor 54 miljoen euro aan ledenobligaties-vrij af. Dat moet zorgen voor een soepele overgang naar het nieuwe ledenfinancieringssysteem dat op 1 januari 2022 ingaat. De opkoop heft volgens de multinational de disbalans tussen vraag en aanbod op.

FrieslandCampina+lost+voor+54+miljoen+euro+aan+ledenobligaties%2Dvrij+af
© Arie Meijer

Bij die nieuwe ledenfinanciering wordt het ledenkapitaal gekoppeld aan de melkleverantie. Hierdoor wordt de scheefgroei van ingebracht kapitaal als gevolg van de vergrijzing verminderd. Ook verbetert de kwaliteit van het eigen vermogen van de onderneming door de uitgifte van de melkcertificaten.

Tot en met 17 december 2021 kunnen leden aangegeven hoe zij de benodigde melkcertificaten gaan financieren. Dat kan onder meer door omzetting van ledenobligaties-vast en -vrij en van de bij de fusie in 2008 verstrekte ledencertificaten. Vanaf 1 januari 2022 moet een eventueel ontstane onbalans op deze interne markt voor ledenobligaties-vrij door de eigen ledenkring worden opgelost.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 3°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer