Topopbrengst voor Canadese aardappeltelers

De totale aardappeloogst in Canada voor oogstjaar 2021 wordt geschat op 5,58 miljoen ton. Dat is maar liefst 18,2 procent meer dan vorig jaar.

Topopbrengst+voor+Canadese+aardappeltelers
© Nieuwe Oogst

De hogere aardappelproductie is toe te schrijven aan uitbreiding van het areaal met bijna 11.000 hectare. Aardappeltelers hebben afgelopen jaar vooral meer hectares ingeplant vanwege extra vraag vanuit de verwerkende industrie. Verder steeg de gemiddelde opbrengst per hectare van 33 ton naar 36 ton.Van het geplante aardappelareaal in Canada kon dit jaar bijna 99 procent ook daadwerkelijk worden geoogst, blijkt uit de gegevens van Statistics Canada. Vooral in het oosten van het land waren de groeiomstandigheden relatief gunstig voor aardappelen, in het westen was het vooral heet en droog.


Prins Edwardeilanden

De Prins Edwardeilanden is de provincie met de hoogste aardappelproductie. Op een areaal van iets minder 35.000 hectare oogstten de aardappeltelers in totaal 1,29 miljoen ton aardappelen. Dat is bijna 36 procent meer dan in het oogstjaar 2020.

Op de ranglijst van meest producerende aardappelprovincies bezetten Alberta en Manitoba respectievelijk de tweede plaats en derde plaats met producties van 1,12 miljoen ton en 1,10 miljoen ton. In deze beide provincies vielen de hectareopbrengsten tegen vanwege het droge groeiseizoen met soms extreem hoge temperaturen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  11° / 1°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  70 %
 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
Meer weer