Canada+verwacht+ruim+2+procent+uitbreiding+aardappelareaal
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Canada verwacht ruim 2 procent uitbreiding aardappelareaal

Het Canadese aardappelareaal zal naar verwachting dit seizoen toenemen met 2,3 procent tot een totaal van bijna 149.000 hectare.

Dat blijkt uit een eerste prognose van United Potato Growers of Canada (UPGC), de Canadese organisatie voor aardappeltelers. Het areaal bedroeg vorig jaar 145.500 hectare. Met de verwachte teeltoppervlakte voor het seizoen 2021-2022 komt het aardappelareaal in Canada weer op het niveau van voor de coronacrisis.

UPGC constateert dat er voldoende vertrouwen is dat het consumptieniveau voor aardappelen zich weer volledig herstelt en dat de aardappelverwerkers weer op volle capaciteit kunnen draaien. De organisatie meldt verder dat het beschikbare pootgoed voor dit seizoen vrijwel is uitverkocht.


Prince Edward Islands

Vooral in de provincies New Brunswick, Manitoba en Alberta worden meer aardappelen gepoot dan het afgelopen jaar. De Prince Edward Islands blijft de provincie met het grootste aardappelareaal met 34.000 hectare. Dit is echter slechts een half procent meer dan in 2020. UPGC publiceert begin juli de definitieve areaalcijfers voor Canada.

Weer

 • Woensdag
  17° / 15°
  70 %
 • Donderdag
  12° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
Meer weer