GroentenFruit Huis pleit voor 0 procent btw

Het GroentenFruit Huis pleit voor 0 procent btw op groente en fruit. De koepelorganisatie voor handelaren in groente en fruit reageert hiermee op een Brusselse afspraak die dit mogelijk maakt.

GroentenFruit+Huis+pleit+voor+0+procent+btw
© Twan Wiermans

Europese ministers van Financiën zijn het deze week eens geworden om lidstaten de mogelijkheid te bieden het btw-tarief op 0 procent te zetten. In de huidige Europese regelgeving ligt het minimale btw-percentage nog op 5. Verwacht wordt dat het nieuwe akkoord tussen de Europese ministers van Financiën begin 2022 wordt omgezet in wetgeving.


GroentenFruit Huis pleit al jaren voor een lager btw-tarief op groente en fruit om op deze wijze een bijdrage te leveren aan een meer gezonde leefstijl en is blij met deze ontwikkeling. De Nederlandse overheid heeft het btw-percentage op groente en fruit begin 2019 verhoogd van 6 naar 9 procent.


Doorbraak

Janine Luten, directeur GroentenFruit Huis: 'De mogelijkheid die vanuit Brussel wordt geboden om een nultarief op groente en fruit in te kunnen voeren, zien wij als een doorbraak. Wij hopen dat het nieuwe kabinet dit nu ook meeneemt in een nieuw regeerakkoord.'Dat is volgens haar een geweldige kans om gezonde voeding voor iedere Nederlander toegankelijk te maken. 'Een gezonde leefstijl heeft een grote meerwaarde voor onze samenleving. De pandemie heeft dat helaas zeer pijnlijk duidelijk gemaakt.'


Lagere inkomens op achterstand

Een lager btw-tarief op groente en fruit is zeer welkom in een tijd van hoge inflatie, aldus GroentenFruit Huis. Uit onderzoek is gebleken dat de btw-verhoging de barrière voor veel Nederlanders om te kiezen voor groente en fruit heeft verhoogd. Vooral mensen met een lager inkomen zijn hierdoor geraakt. GroentenFruit Huis vraagt het nieuwe kabinet dan ook met klem te investeren in een gezonde toekomst.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 5°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer