Boerderijwinkel Smilande groeit hard in coronatijd

De omzetgroei van boerderijwinkels zet flink door. Corona lijkt definitief voor een herontdekking en herwaardering van lokaal voedsel te hebben gezorgd. Dat merken ook Marinus en Ineke Dikboom van boerderijwinkel Smilande in het Drentse Smilde.

'Mensen hebben door corona het gevoel dat ze gezonder moeten eten. Daarnaast stellen ze een veilige winkelomgeving erg op prijs', geeft Marinus Dikboom aan. Ineke legt uit dat het ook erg helpt dat de producten van Smilande al voor de coronatijd online te bestellen waren. 'Onze online winkel hadden we al en die hoefden we niet op te zetten. Mensen konden al zien dat het goed liep en dat er positieve reacties waren.'

De verkoop van gezonde producten ging bijzonder goed, maar ook de eigen producten zijn in trek. 'De fruittassen gingen erg hard', weet Marinus. Ineke vult aan: 'Mensen willen vitamientjes. En natuurlijk onze eigen producten.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer