Boerenproducten kopen wordt appeltje-eitje

'Het moet perfect zijn', zegt mede-eigenaar Sven Wiggelo over Appeltje-Eitje, het concept voor onbemande boerderijwinkels dat hij mede bedacht. De vestiging in Arnhem is daarom de eerste met nieuwe technologie die het voor zowel ondernemers als klanten makkelijker maakt.

Boerenproducten+kopen+wordt+appeltje%2Deitje
© Sjef Prins

Appeltje-Eitje heeft zes vestigingen. Behalve in Arnhem zitten deze in Beuningen, Wijchen, Nijmegen, Ede en Veenendaal. Microfoodwinkels, zo noemen de ondernemers hun concept. Sven Wiggelo is zelf melkveehouder en fruitteler in Dodewaard. Zijn compagnon Gertjan van Dam is pluimveehouder in Opheusden.

Wiggelo en Van Dam verkopen in hun winkels voornamelijk hun eigen producten, maar breiden het assortiment steeds verder uit. 'We hebben aardappels van een boerderij uit de buurt en ambachtelijk gemaakte zuivel van een jong boerengezin in Haaften', laat Wiggelo weten. 'We merken dat mensen steeds meer willen, daar spelen we op in.'


Realtime inzicht in voorraden

De nieuwe technologie is door de ondernemers in samenwerking met enkele partners ontwikkeld. Wiggelo: 'Het gaat om een hoop kleine dingetjes. Bijvoorbeeld een lampje dat blijft knipperen wanneer een vak opengaat.' Daarnaast hebben de ondernemers nu realtime inzicht in voorraden en kunnen ze prijzen op afstand aanpassen en bijvoorbeeld combideals toepassen.

De andere vestigingen van Appeltje-Eitje worden later ook uitgerust met het systeem, net als de toekomstige winkels.Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  19° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 14°
  20 %
Meer weer