Dewulf toont vierrijige Enduro-aardappelrooier op Interpom

Bezoekers aan de internationale aardappelbeurs Interpom in het Belgische Kortrijk konden deze week voor het eerst fysiek de vierrijige Enduro-aardappelrooier van Dewulf bekijken.

Dewulf+toont+vierrijige+Enduro%2Daardappelrooier+op+Interpom
© Job Hiddink

De machinefabrikant lanceerde de zelfrijder eind vorig jaar. 'De Enduro heeft een goede zeefcapaciteit. De zeefkettingen versmallen niet over de gehele lengte van de machine', licht verkoper Jordy Vandecappelle toe.

'Ook kan de chauffeur de helling van de reinigingsmodule traploos aanpassen in een hoek van 0 tot 12 graden, afhankelijk van de reinigingsbehoefte. De axiaalrollen kunnen onder iedere hellingshoek met een bypass-systeem worden aangepast', vervolgt Vandecappelle.


Voor een grote internationale beurs was het niet druk op de Interpom in Kortrijk. Al is dat aan deze foto niet af te zien.
Voor een grote internationale beurs was het niet druk op de Interpom in Kortrijk. Al is dat aan deze foto niet af te zien. © Job Hiddink


Ringelevator

Verder is de rooier voorzien van een nieuwe ringelevator. Deze heeft een capaciteit van 200 ton per uur. De snelheid van de elevator wordt automatisch geregeld via een sensor. 'De Enduro is vanwege de grote bunkerinhoud van 10 ton gunstig op grote percelen', zegt Vandecappelle.


Door de dubbele achteras is de bodemdruk beperkt. De 'Soil Saver'-technologie zorgt voor een goede gewichtsverdeling over drie assen. Het zwaartepunt ligt aan de achterkant, waardoor de ruggen ook onder natte omstandigheden beperkt worden beschadigd door de voorwielen.

Volgens Vandecappelle is de zelfrijder vooral interessant voor gebruikers die een capaciteit wensen van 10 hectare in twaalf uur.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
Meer weer