Rooimatberubberaar wint innovatieprijs LTO Noord

Vijf derdejaars studenten van de opleiding Tuinbouw en Akkerbouw & Agrarisch ondernemerschap van Aeres Hogeschool Dronten hebben met hun rooimatberubberaar de innovatieprijs van LTO Noord gewonnen.

Rooimatberubberaar+wint+innovatieprijs+LTO+Noord
© Aeres Hogeschool Dronten

Een slim stukje gereedschap, waarmee aardappeltelers in één handige beweging pvc-bekleding over een rooimat kunnen trekken. De studenten wonnen een geldprijs van 5.000 euro. Die gaan ze gebruiken om hun onderneming verder uit te breiden.

Het bekleden van de rooimat van een aardappelrooier is altijd een tijdrovende klus en niet prettig om uit te voeren. 'Groot voordeel van deze tool is dat akkerbouwers zo veel tijd kunnen besparen tijdens de drukke oogstwerkzaamheden', vertelt Stefan Haitel, een van de vijf studenten die het product hebben ontwikkeld.


Positieve reacties

Het idee voor de rooimatberubberaar kwam bij de vader van een van de vijf studenten vandaan. Hij gebruikt al jaren een zelfgemaakte rooimatberubberaar die niet op de markt te verkrijgen is.

'Wij wilden het product verder ontwikkelen en kijken of er marktkansen voor zijn. We hebben het product verder ontwikkeld van prototype tot een goed eindproduct. Tot nu toe hebben we veel positieve reacties gehad van klanten. De meesten vinden het een praktisch en handig gereedschap', vertelt Haitel.


Studentenbedrijf

Gedurende het derde studiejaar richten Aeres-studenten hun eigen studentenbedrijf op: de Student Company. Zij gaan daarvoor op zoek naar een innovatief product en brengen dit op de markt. Hiervoor hebben ze bijna een heel studiejaar de tijd.

De studenten worden begeleid door een ondernemer en een docent. De begeleidende ondernemer zet zich belangeloos in om zo de studenten te helpen om te leren ondernemen en zich op deze manier voor te bereiden op het werkveld.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 4°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer