AVR-rooier Puma 4.0 visualiseert machinedata

Op Agritechnica stelt AVR voor de allereerste keer zijn nieuwe Puma 4.0 voor. De rooier is volledig met het web gekoppeld.

AVR%2Drooier+Puma+4%2E0+visualiseert+machinedata
© AVR

De vierrijige aardappelrooier is de opvolger van de Puma 3, maar is nu volledig cloud verbonden. Om alle functies en metingen te visualiseren, lanceert de aardappelmachinefabrikant daartoe een digitaal platform: AVR Connect. De webconnectiviteit wijst erop dat sensoren op verschillende plaatsen op de rooier data uit het veld binnentrekken en online doorsturen naar het persoonlijke gebruikersplatform, AVR Connect.

Het platform kan data visualiseren van onder meer de route naar en van de velden, rooitijd, eventuele wachttijden, realtime positie van de machine, instellingen en parameters op afstand, geïntegreerde opbrengstmeting en machine-instellingen gelinkt aan kwaliteitsrapporten bij het afleveren van vrachten aardappelen.

Open platform

AVR Connect is een open platform waardoor data, indien gewenst, gedeeld kan worden met andere pakketten. Koppelingen met WatchITgrow, Akkerweb, John Deere Operations Center en dergelijke zijn binnenkort ook mogelijk. Optioneel is een geïntegreerde opbrengstmeting. De opbrengstdata van de oogst wordt verzameld en op een detailkaart gevisualiseerd, zodat de landbouwer de efficiëntie van zijn veld kent.

Daaruit kunnen productieve en minder productieve zones in het veld naar boven komen. Onderliggende oorzaak kan dan verder onderzocht worden en de landbouwer kan actie ondernemen om in de toekomst de totale opbrengst over het veld te optimaliseren.

Alarmbel

Door het registreren van allerlei machinedata via het AVR Connect platform, kan de gebruiker veel info krijgen over de werkomstandigheden. Het helpt ook de dealers en landbouwers onder meer bij het analyseren van de machine, zodat ze zelfs op voorhand aan de alarmbel kunnen trekken. Een service op maat behoort dan tot de mogelijkheden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 10°
  30 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 10°
  70 %
Meer weer