Boerendocumentaire LLTB goed bekeken

De documentaire 'Vanaf de Velden' die de LLTB maakte in het kader van het 125-jarig jubileum is op L1 Televisie 87.000 keer bekeken. Vanaf nu is deze ook online te bekijken.

Boerendocumentaire+LLTB+goed+bekeken
© Pixabay

De documentaire geeft een inkijk in het leven van vier Limburgse boerenfamilies en laat de kijker kennis maken met de passie en trots op het boerenerf. 'Vanaf de Velden' beleefde zijn première tijdens het digitale LLTB Jubileumcongres op donderdag 18 november. Daarna werd de documentaire een week lang uitgezonden op L1 televisie, zodat heel Limburg kennis kon met de 'way of life' van boeren.

Van de 87.000 kijkers hebben 40.000 mensen afgestemd op de uitzending van zondag 21 november om 18.30 uur.


Agrarisch ondernemers een jaar lang gevolgd

De realisatie van een documentaire was een duidelijke wens van veel LLTB-leden die het jubileumjaar wilden aangrijpen om aan de verbinding tussen boer en burger te werken. Zo werden vier LLTB-leden uit verschillende regio's en sectoren een jaar lang gevolgd en werd de mens achter de ondernemer in beeld gebracht.

De vier leden die letterlijk en figuurlijk hun deuren openden voor de cameraploeg, waren Paul van der Hulst uit America, Koen van Eijk uit Nederweert, Wim van den Eertwegh uit Kessel en Rebecca Steinbusch-Lacroix uit Sint-Geertruid.

De documentaire is nu ook hieronder te bekijken of via de website van de LLTB. De kijkersaantallen lopen snel op, dus het bereik van de docu is in zijn totaliteit nog vele malen groter. De film is gemaakt door documentairemaker Pieter-Nic van den Beuken uit Sevenum, in samenwerking met cameraman Ruud Geuijen uit Roggel.
Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  11° / 1°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  70 %
 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
Meer weer