Geitendag 'Be goat & tell it' over verduurzamingsagenda

Het Platform Melkgeitenhouderij organiseert op vrijdag 10 december het online evenement 'Be goat & tell it'. Verschillende onderwerpen uit de verduurzamingsagenda die de sector heeft opgesteld komen aan bod.

Geitendag+%27Be+goat+%26amp%3B+tell+it%27+over+verduurzamingsagenda
© René Eijsink

Verder wordt er tijdens het evenement stilgestaan bij hoe een ondernemer zichzelf en de sector kan presenteren en zijn er zes workshopthema's.

Be goat & tell it is bedoeld voor melkgeitenhouders, leveranciers, afnemers en mensen die op een andere manier betrokken zijn bij de melkgeitensector. De dag start om 10.30 uur en duurt tot even na 14 uur.

Zo wordt onder meer verteld over het gesprek dat een groep kritische leden op initiatief van LTO had met de onderzoeksgroep van het onderzoek Veehouderij en gezondheid omwonenden (VGO). Ook laat onderzoeker Aniek Lotterman (Universiteit Utrecht) meer weten over de voortgang van het onderzoek.


Verantwoorde groei

Harry Kortstee van Wageningen Economic Research gaat het hebben over de verantwoorde groei van geitenbedrijven, met behoud van het maatschappelijk draagvlak na alle VGO-onderzoeken. Hierover zijn gesprekken geweest met verschillende provincies. Andere onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer zorg voor jonge dieren, salmonella, de stal van de toekomst en de Welzijnsmonitor 2.0.

Aanmelden is verplicht via begoat.nl. Op deze site worden het programma en de sprekers verder toegelicht.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 14°
  20 %
Meer weer