'Wantrouwen neemt zienderogen toe'

Op 17 maart van dit jaar vonden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. We zijn meer dan acht maanden verder en we hebben nog steeds geen nieuwe regering. Je kunt je terecht afvragen of de uitslag van die verkiezing nu nog geldig is en of die nu nog als basis mag dienen voor een nieuw kabinet.

%27Wantrouwen+neemt+zienderogen+toe%27
© Maartje van Berkel

Het is ronduit schandalig om een land zo lang in onzekerheid te laten en demissionair gewoon door te regeren. Het draagvlak voor de huidige situatie brokkelt aan alle kanten af, terwijl de onzekerheid alsmaar toeneemt.

Het wantrouwen richting overheid neemt zienderogen toe. Dat is logisch. Op 25 mei hebben wij als LTO samen met andere partijen uit de samenleving de overheid een oplossing aangeboden in de vorm van ons plan 'Een duurzaam evenwicht'. Het is nu bijna december en er is nog steeds geen zicht op een oplossing.

Dat geldt ook voor de Wet tegemoetkoming schade bij rampen. Vele politici hebben Limburg bezocht na de watersnood in juli. Ruimhartige steun werd toegezegd. En toen werd het stil.

Het is ronduit schandalig om een land zo lang in onzekerheid te laten en demissionair gewoon door te regeren

Léon Faassen, bestuurslid LTO Nederland

Maar niet alleen de stikstofplannen of het zevende actieprogramma Nitraatrichtlijn brengen onzekerheid. Ook de plannen over waterkwaliteit, fijnstof, faunaschade, nog meer natuurontwikkeling, GLB-plannen en ga zo maar door. Om nog maar te zwijgen over de onteigening en intrekken van vergunningen. Ook uit Brussel komen steeds meer wilde en onrealistische plannen.

Als leden mij vragen: 'Hoe moet het nu verder, Léon?', kan ik hun geen duidelijk antwoord geven. Dat voelt niet goed. Voor ons als belangenbehartiger geldt dat je samen met de verantwoordelijken naar oplossingen zoekt, naar kansen kijkt in plaats van naar beperkingen. Dit frustreert enorm.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 14°
  20 %
Meer weer