'Dit is niet de tijd voor Haagse spelletjes'

Met verbijstering heb ik zitten kijken naar het Tweede Kamerdebat vorige week. Juist in een tijd waarin we als land duidelijkheid nodig hebben en sterke leiding, gaat politiek Den Haag rollebollend over straat. Nederland raakt steeds meer verdeeld en de polarisatie viert hoogtij.

%27Dit+is+niet+de+tijd+voor+Haagse+spelletjes%27
© Maartje van Berkel

Tal van belangrijke dossiers, ik denk aan de situatie rond bijvoorbeeld corona en stikstof, lopen vertraging op. Ondertussen groeit de onzekerheid onder de bevolking en vooral onder de mensen die hier in de dagelijkse praktijk mee te maken hebben.

De chaos in Den Haag verlamt Nederland op bestuurlijk niveau in een periode waarin juist zo'n behoefte is aan stabiliteit en leiderschap. Behoefte aan verbondenheid en een duidelijke koers voor Nederland. Behoefte aan een eenduidig geluid over hoe we uit de crises komen.

Vragen over wie wat wanneer wist en van wie en politieke opponenten die bloed ruiken en kansen zien in al deze ellende, bieden echter weinig hoop voor de formatie. Een plek in het pluche lijkt belangrijker dan waarvoor de dames en heren zijn gekozen, namelijk het volk vertegenwoordigen.

Een plek in het pluche lijkt belangrijker dan waarvoor de dames en heren zijn gekozen

Léon Faassen, bestuurder LTO Nederland

Dit is niet de tijd voor machtsspelletjes of elkaar de loef afsteken. Dit is het moment om er te zijn voor het volk. Ik mag hopen dat alle inspanningen rond de verkiezingen in maart, met alle coronarisico's die daarbij kwamen kijken, niet voor niets zijn geweest. En dat we niet binnenkort weer massaal naar de stemlokalen moeten.

Dus een oproep aan alle betrokken politici: u heeft de mond vol van vertrouwen terugwinnen, zorg dan dat u er samen uitkomt. Schuif uw ego aan de kant en doe wat goed is voor Nederland. We zijn benieuwd en wachten gespannen af.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 8°
  90 %
Meer weer