'Een gevecht dat je alleen samen kunt winnen'

Er wordt nog aan alle kanten hard gewerkt aan de schadeafhandeling voor de gedupeerden van de overstromingsramp vorige maand. Ik durf voorzichtig te stellen dat het de goede kant opgaat. Daarbij wil ik wel opmerken dat het niet om een volledige schadeloosstelling gaat, maar om een ruimhartige tegemoetkoming in de kosten. Maar de duivel zit in de details. Echte zekerheid is er pas als er daadwerkelijk wordt uitgekeerd.

%27Een+gevecht+dat+je+alleen+samen+kunt+winnen%27
© Maartje van Berkel

Rampen als deze tonen eens te meer de noodzaak aan van een goed georganiseerde belangenbehartiging. De juiste contacten en korte lijnen met verantwoordelijke instanties zijn onontbeerlijk. Het is immers een gevecht dat je als individu niet kunt winnen, maar samen staan we sterk.

Door snel handelen richting politiek en media werden de overstromingen nog dezelfde week uitgeroepen tot nationale ramp. Dat opende de weg naar financiële hulp aan de slachtoffers.

Om politici en andere betrokkenen een duidelijk beeld te geven van wat er speelde, is op landelijk niveau goed samengewerkt met LTO Nederland, de landelijke overheid, maar ook met ons eigen provinciebestuur en waterschap. Een speciaal woord van dank ook aan alle leden die, te midden van al deze ellende, de tijd en energie vonden om pers en politici te ontvangen op hun bedrijf. Dat is immers de enige manier om mensen echt te doordringen van de ernst van de situatie.

Rampen als deze tonen eens te meer de noodzaak aan van een goed georganiseerde belangenbehartiging

Léon Faassen, bestuurslid LTO Nederland

Ondanks al het persoonlijk leed dat ik op geen enkele manier wil bagatelliseren, kijk ik met trots terug op wat we hier gezamenlijk voor elkaar hebben gebokst. Zowel tijdens de ramp, toen vanuit het hele land hulp werd aangeboden door betrokken collega-ondernemers, als erna bij het komen tot een adequate, financiële afhandeling.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  9° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
 • Zondag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer