'Zorg voor rust in plaats van nieuwe plannen'

Wanneer krijgen we als agrarische sector de rust en de tijd om aan onze toekomst te werken? Wanneer komt het moment dat we weer kunnen ondernemen? Op dit moment lijkt het erop dat iedereen, niet zelden gespeend van praktische kennis, zich bemoeit met onze toekomst. Dit geldt voor zowel gemeenten, provincies, landelijk als Europees bestuur.

%27Zorg+voor+rust+in+plaats+van+nieuwe+plannen%27
© Maartje van Berkel

Op alle niveaus worden plannen en ideeën gelanceerd. Elke week komt er wel weer een rapport van profeten die denken te weten hoe de landbouw en wij boeren en tuinders te handelen hebben en wat er met onze grond moet gebeuren. Het ene na het andere onderzoek wordt gepubliceerd.

Soms lijkt het een groot verbond van journalisten, rechters, politici en wetenschappers dat zich tot doel heeft gesteld de agrarische sector met alle geweld te vormen naar wensen en ideeën gebaseerd op emotie of politiek of persoonlijk doel.

De feitelijke onderbouwing ontbreekt vaak, ook al vragen we daarom. Het antwoord is dan dat iedereen toch wil dat onze kinderen een gezonde toekomst hebben. Een retorische vraag en een drogreden. Natuurlijk willen we dat, maar geef ons de argumenten en wetenschappelijke onderbouwing. Geen emopolitieke verhalen.

Houd op met het onderlinge geneuzel en doe waarvoor jullie zijn gekozen

Léon Faassen, bestuurslid LTO Nederland

Zoals ik al vaker heb gezegd, is politieke daadkracht nodig, een duidelijke koers en haalbare doelen en regels. Hoe langer de onzekerheid duurt, hoe groter het vacuüm wordt en dit vacuüm wordt opgevuld door onrust en frustratie.

Politiek, zorg voor duidelijkheid. Houd op met het onderlinge geneuzel en doe waarvoor jullie zijn gekozen. Zorg dat dit land wordt bestuurd. Zorg voor rust en toekomst.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 6°
  10 %
 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
Meer weer