Vraagtekens LTO Noord bij omgevingsvisie Oudewater

LTO Noord zet de nodige vraagtekens bij de ontwerpomgevingsvisie van gemeente Oudewater. 'Populaire' begrippen worden in de ogen van LTO te weinig gedefinieerd.

Vraagtekens+LTO+Noord+bij+omgevingsvisie+Oudewater
© Tienke Wouda

Oudewater wil de biodiversiteit verbeteren en vergroten, oog hebben voor dierenwelzijn en de leefomgeving natuurinclusief maken. 'Wij merken dat dit populaire begrippen zijn', schrijft LTO in een zienswijze naar de Utrechtse gemeente. 'Echter is ons onduidelijk wat de definitie is die de gemeente aan deze begrippen geeft.'

LTO vraagt de gemeente om per besluit omtrent biodiversiteit en dierenwelzijn de consequenties voor de agrarische sector met de sector te bespreken. Oudewater wil onder meer groene uitloopgebieden realiseren rondom woongebieden. LTO noemt dit een bedreiging die echter ook kansen biedt. 'Het mag niet te koste gaan van kostbare landbouwgrond. Daarnaast biedt het ook kansen voor agrariërs om een neventak te realiseren.'


Landbouw samenwerkingspartner

De belangenorganisatie mist op verschillende onderdelen van de conceptversie van de omgevingsvisie de landbouw als samenwerkingspartner. Verder is een belangrijke zorg de druk op landbouwgrond. Veel aspecten van de omgevingsvisie vormen een bedreiging voor het landbouwareaal. 'De transitie van de agrarische sector naar een sector die kringlopen zoveel mogelijk weet te sluiten, vraagt om behoud van agrarisch areaal', aldus LTO.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  30° / 17°
  40 %
 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  22° / 14°
  20 %
Meer weer