Veiling ZON verkoopt minder volume aan de klok

Veiling ZON fruit & vegetables in het Limburgse Venlo heeft dit jaar tot oktober 17 procent minder volume verkocht aan de klok dan in dezelfde periode in 2020. De totale middenprijs in dezelfde periode lag daarentegen 13 procent hoger dan in 2020.

Veiling+ZON+verkoopt+minder+volume+aan+de+klok
© Twan Wiermans

Dit jaar werd tot oktober 37 procent van het gehele volume van ZON verkocht via klokverkoop, meldt de veiling. De verkoopresultaten aan de klok bij de veiling wisselden deze zomer per product. Die waren afhankelijk van het beschikbare aanbod van de betreffende producten in de markt.

Zo waren de prijzen van diverse tomatensoorten, ijsbergsla en sla deze zomer hoog. De prijzen van paprika, venkel, prei, minikomkommers en diverse koolsoorten vielen juist tegen. Verder meldt ZON volop bezig te zijn met de voorbereidingen voor de installatie van het nieuwe kloksysteem Kosmos. De implementatie ervan staat gepland voor begin februari 2022.

De laatste week van oktober is de veiling gestart met het gefaseerd aanvoeren van producten uit Spanje. Om te voorkomen dat er geen gat ontstaat in de aanvoer, is een kleine overlap in de aanvoer van Nederlandse en Spaanse producten gewenst.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer