Directeur+en+voorzitter+ZON+vertrekken
Nieuws
© René Eijsink

Directeur en voorzitter ZON vertrekken

Directeur Michiel van Ginkel en voorzitter Sjraar Hoeijmakers vertrekken bij ZON Fruit en Vegetables.

Aanleiding voor hun vertrek is de uitvoering van het nieuwe beleid. Dat gaat niet snel genoeg, zegt vicevoorzitter Peter van Bree van de coöperatie. Tijdens de algemene ledenvergadering, die in december 2019 werd gehouden, hebben de leden van ZON zich uitgesproken voor meer samenwerking tussen de telersgroepen, de coöperatie en de afzetorganisatie.

De leden maakten toen duidelijk meer binding en betrokkenheid bij het bedrijf te willen, waarbij het uitgangspunt de verdere uitbouw van de eerder ingezette commerciële strategie is. Hierin hebben veilingklok en accountmanagement een centrale rol. 'In dit proces moeten kordatere stappen worden genomen', legt Van Bree, tomatenteler in Meijel, uit.


Betrokkenheid telers

Ruim twee weken geleden verleende de algemene ledenvergadering geen decharge over het gevoerde beleid. Sindsdien zijn de directie, het bestuur en de raad van commissarissen in gesprek gegaan met tien ontevreden lidtelers, die gezamenlijk goed zijn voor ongeveer de helft van de omzet van de afzetorganisatie in Venlo. Zij willen meer betrokken worden bij de commerciële strategie van ZON.


Dit overleg heeft geleid tot het vertrek van Van Ginkel en Hoeijmakers, aldus Van Bree. Een opvolger van Hoeijmakers wordt tijdens de algemene ledenvergadering van december gekozen. Van Ginkel verlaat de organisatie per 1 februari 2021. ZON is gevestigd in Venlo en had in 2019 een omzet van 264 miljoen euro. Bij de coöperatie zijn ongeveer 160 telers aangesloten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 13°
  60 %
 • Woensdag
  19° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  13° / 10°
  50 %
Meer weer