Fendt 930 Vario ProfiPlus wint publieksprijs Asser beurs

De Fendt 930 Vario ProfiPlus heeft op landbouwbeurs AgroTechniek Assen de publiekprijs gewonnen. Met eenderde van de stemmen werd deze trekker als beste innovatie gekozen.

Fendt+930+Vario+ProfiPlus+wint+publieksprijs+Asser+beurs
© Han Reindsen

De standhouders van de beurs in Expo Assen hebben zo'n twintig innovaties ingediend voor de publieksprijs. Op de website van Agrotechniek Assen konden mensen stemmen. De Fendt 930 Vario PorfiPlus black edition, uitgevoerd met nagenoeg alle opties, won de prijs. Het Bronzen Bartje 2019 stond tijdens de beurs boven op de trekker, die rechtstreeks van het grondverzet kwam en daardoor grijs was van de modder.

Agrotechniek Assen (ATA) is de eerste regionale beurs die door Willem Bierema is georganiseerd in opdracht van brancheorganisatie Fedecom. Hij is ook de man achter AgroTechniek Holland in Biddinghuizen en GroenTechniek Holland. In Assen Expo heeft hij zo'n vierhonderd trekker- en machinemerken samengebracht op 16.000 vierkant meter beursvloer.

Spitmachinefabrikant Imants heeft op AgroTechniek Assen een stand van 8 bij 8 meter, net groot genoeg voor de 38 FSX 600H. Deze machine heeft een werkbreedte van 6 meter, kan tot 32 centimeter diep spitten en tot 50 centimeter diep woelen. De ideale werksnelheid is 6 kilometer per uur.
Spitmachinefabrikant Imants heeft op AgroTechniek Assen een stand van 8 bij 8 meter, net groot genoeg voor de 38 FSX 600H. Deze machine heeft een werkbreedte van 6 meter, kan tot 32 centimeter diep spitten en tot 50 centimeter diep woelen. De ideale werksnelheid is 6 kilometer per uur. © Han Reindsen

Workshops

Naast de vele merken, primeurs en nieuwe lanceringen voor de Nederlandse markt zijn er dagelijks ook seminars/workshops op het gebied van digitalisering van loonbedrijven, stikstofproblematie, taakkaarten, gebruik van drones, grasgroeivoorspelling en -opbrengst.

De nieuwe trekker van John Deere uit de 8RX 4D met 500 pk is een imposante verschijning in de stand van dealer Groenoord. Met vier rupsbanden weet de trekker het gewicht goed te verdeling en is de kans op bodemverdichting kleiner. John Deere introduceerde deze tijdens 8RX-trekker op Agritechnica.
De nieuwe trekker van John Deere uit de 8RX 4D met 500 pk is een imposante verschijning in de stand van dealer Groenoord. Met vier rupsbanden weet de trekker het gewicht goed te verdeling en is de kans op bodemverdichting kleiner. John Deere introduceerde deze tijdens 8RX-trekker op Agritechnica. © Han Reindsen

Op de eerste dag bleek het lastig om de bezoekers van de beursvloer naar de workshops te krijgen. De beursorganisatie vindt dat eigenlijk wel een beetje bijzonder. Ze wijzen daarbij naar de biologische vakbeurs in Zwolle. Daar lopen veel lezingen snel vol. De beurs AgroTechiek Assen is woensdag 11 december van 10 tot 22 uur en vrijdag 12 december van 10 tot 18 uur.

In de stand van Landkracht staat de ROC Bandhark RT 730. Een dergelijk hark zorgt voro weinig zand in het ruwvoer. De hark bestaat uit twee elementen en heeft een variabele werkbreedte van 5,95 tot 7,30 meter. De transsportbreedte is 2,50 meter en de transporthoogte 3.30 meter.
In de stand van Landkracht staat de ROC Bandhark RT 730. Een dergelijk hark zorgt voro weinig zand in het ruwvoer. De hark bestaat uit twee elementen en heeft een variabele werkbreedte van 5,95 tot 7,30 meter. De transsportbreedte is 2,50 meter en de transporthoogte 3.30 meter. © Han Reindsen

Deze compacte maar toch sterke Deutz-Fahr 5115 DF TTV heeft door vierwielbesturing een kleine draaicirkel. De smalspoortrekker heeft is daarnaast onder andere voorzien van een traploze TTV-transmissie, voorasvering, vlakke vlier en een cabine met vier stijlen.
Deze compacte maar toch sterke Deutz-Fahr 5115 DF TTV heeft door vierwielbesturing een kleine draaicirkel. De smalspoortrekker heeft is daarnaast onder andere voorzien van een traploze TTV-transmissie, voorasvering, vlakke vlier en een cabine met vier stijlen. © Han Reindsen

Frans Koeckhoven van Koeckhoeven.net in Ursum heeft op de beurs in Assen niet over belangstelling te klagen. Hij verkoopt nu zo’n drie jaar lang Ovlac-ecoploegen, die 5 tot 30 centimeter diep kunnen werken. Inmiddels heeft Ovlac wel meer concurrentie. Met de kennis over de bodem wil Koeckhoven zich onderscheiden.
Frans Koeckhoven van Koeckhoeven.net in Ursum heeft op de beurs in Assen niet over belangstelling te klagen. Hij verkoopt nu zo’n drie jaar lang Ovlac-ecoploegen, die 5 tot 30 centimeter diep kunnen werken. Inmiddels heeft Ovlac wel meer concurrentie. Met de kennis over de bodem wil Koeckhoven zich onderscheiden. © Han Reindsen

Op de stand van verkoopkantoor Zonna in Beilen introduceerde Hosch de Leeb 12 TD getrokken veldspuit met een tankinhoud van maar liefst 12.000 liter. De veldspuit heeeft een innovatief tandemchassis. De spuitboom is voorzien van BoomControl en heeft een werkbreedte van 42 meter.
Op de stand van verkoopkantoor Zonna in Beilen introduceerde Hosch de Leeb 12 TD getrokken veldspuit met een tankinhoud van maar liefst 12.000 liter. De veldspuit heeeft een innovatief tandemchassis. De spuitboom is voorzien van BoomControl en heeft een werkbreedte van 42 meter. © Han Reindsen

In de stand van Roeters Landbouwmechanisatie in Een, in Noord-Drenthe, stond een Garford Robocrop InRow Weeder computergestuurd schoffelsysteem met camera. Een roterende steel met sikkelvormige schoffel draait om de plant heen om het onkruid in de rij te verwijderen.
In de stand van Roeters Landbouwmechanisatie in Een, in Noord-Drenthe, stond een Garford Robocrop InRow Weeder computergestuurd schoffelsysteem met camera. Een roterende steel met sikkelvormige schoffel draait om de plant heen om het onkruid in de rij te verwijderen. © Han Reindsen

Op de beurs in Assen is op meerdere stands de Goodnature A24 automatische ratten- en muizenval te zien. Het apparaat werkt met lokstof. Zodra de muis of de rat zijn kop in het gat steekt, lost het apparaat een schot en is het knaagdier gelijk dood. De dode dieren zijn niet schadelijk voor katten en roofvogels.
Op de beurs in Assen is op meerdere stands de Goodnature A24 automatische ratten- en muizenval te zien. Het apparaat werkt met lokstof. Zodra de muis of de rat zijn kop in het gat steekt, lost het apparaat een schot en is het knaagdier gelijk dood. De dode dieren zijn niet schadelijk voor katten en roofvogels. © Han Reindsen

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer