Gelderland tornt voorlopig niet aan geborgde zetels

Waterschappen met meer dan het minimum aantal geborgde zetels in Gelderland behouden die extra zetels voorlopig.

Gelderland+tornt+voorlopig+niet+aan+geborgde+zetels
© Vidiphoto

Dat bleek woensdagavond toen gedeputeerde Jan Markink (VVD) tijdens de begrotingsbehandeling aangaf wel over de kwestie in gesprek te willen met de drie waterschappen in de provincie.

De Partij voor de Dieren, PvdA, 50+ en de SP wilden via een motie afdwingen dat waterschappen Rijn & IJssel en Rivierenland van acht naar het wettelijke minimum van zeven geborgde zetels zouden gaan. Waterschap Vallei & Veluwe zit al op dit minimum. Na de toezegging van de gedeputeerde werd de motie te elfder ure ingetrokken.


Zuid-Holland

Een vergelijkbare motie werd recent wel in Zuid-Holland aangenomen. Onderdeel van die motie was een oproep richting Gelderland om ook in die richting te bewegen. Markink geeft aan dit niet zomaar te willen doen. 'We willen in deze kwestie zorgvuldig met onze partners omgaan.' De gedeputeerde verwacht medio 2022 een uitkomst te hebben van de gesprekken met de waterschappen.

Provinciale Staten zijn verantwoordelijk voor besluiten over het aantal geborgde zetels. De initiatiefnemers van de motie wilden de aantallen terugbrengen naar drie zetels voor ongebouwd, twee voor bedrijven en twee voor natuurterreinen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
Meer weer