Algemene Waterschapspartij doet mee aan Provinciale Statenverkiezingen

De Algemene Waterschapspartij (AWP) doet maart 2023 voor het eerst mee aan de Provinciale Statenverkiezingen. De partij heeft de ambitie om deel te nemen in zeker vijf provincies.

Algemene+Waterschapspartij+doet+mee+aan+Provinciale+Statenverkiezingen
© Nieuwe Oogst

De partij stelt dat provincies en waterschappen elkaar steeds meer nodig hebben bij thema's water, klimaat en leefomgeving. Daarom wil de AWP haar stem laten horen in de provincie. Daarbij gaat het in eerste instantie om Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Gelderland en Noord-Brabant.

'Wie water zegt, zegt ook klimaat. Droogte en hoosbuien wisselen elkaar steeds sneller af. We moeten veel meer rekening houden met klimaatverandering', zegt AWP-bestuurder Ron van Megen, tevens fractievoorzitter van AWP Vallei & Veluwe.


Gemeentegrens

'Water en klimaat houden ook niet op bij de gemeentegrens of bij de grens van een waterschap. De provincies ontwikkelen nu al provinciale omgevingsvisies, gebiedsplannen en het groenblauwe landschapsbeleid. En uiteindelijk bepaalt een provincie: hier komen huizen en daar is ruimte voor water. Daarom willen wij als AWP onze stem ook laten horen in de provincie', aldus Van Megen.

De AWP, momenteel vertegenwoordigd in 17 van de 21 waterschappen, wordt naar eigen zeggen de eerste landelijke politieke partij die zich specifiek richt op het regionale middenbestuur van Nederland: de waterschappen en provincies. De partij noemt zichzelf onafhankelijk en niet links of rechts. Van Megen: 'Onze politieke kleur is het groenblauw van water. Water is wat ons bindt, onze leden hebben een passie voor water.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  50 %
Meer weer