Hollandse tulpen staan symbool voor Oekraïense onafhankelijkheid

Ruim honderdduizend Nederlandse tulpen kleuren dit voorjaar het Maidanplein in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Het Tulpenfestival staat in het teken van de dertig jaar onafhankelijkheid die het land viert.

Hollandse+tulpen+staan+symbool+voor+Oekra%C3%AFense+onafhankelijkheid
© Consulaat Oekraïne in Amsterdam

Op het plein is een rond plantsoen aangelegd met ruim twintigduizend geelrode tulpen. Dagelijks komen duizenden mensen de Hollandse bloemenpracht bewonderen.

Het Tulpenfestival is een initiatief van Emiel de Sévrèn Jacquet, honorair consul van Oekraïne in Nederland. 'Het is fantastisch om te zien dat de mensen zo genieten van de Hollandse tulpenpracht. Bij lekker weer lijkt het Keukenhof wel. Er worden ongelooflijk veel foto's en selfies gemaakt bij de bloemen. Mensen worden er echt blij van.'


Vriendschap

Het Oekraïens-Nederlands Tulpenfestival vindt ieder jaar plaats. Het benadrukt de vriendschap tussen beide landen. Nederland is een van de grootste investeerders in Oekraïne en actief op het gebied van economie, cultuur, wetenschap en humanitaire projecten.

De tulpen zullen naar verwachting tot en met eind mei bloeien.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 10°
  70 %
 • Maandag
  18° / 10°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  20 %
Meer weer