Rechter buigt zich over milieufraude met mest

Negentien mensen worden verdacht van grootschalige milieufraude met mest. Ze zouden gevaarlijk afval hebben bijgemengd. Het proces is deze week gestart voor de rechtbank in Amsterdam.

Rechter+buigt+zich+over+milieufraude+met+mest
© Pixabay

Onder de verdachten bevinden zich veehouders uit Gelderland, Brabant en Utrecht, een Limburgse mesthandelaar, een Brabantse mesttransporteur, een Duitse tussenhandelaar, een industriële vergister in Spakenburg en een producent van biodiesel in de Botlek, meldt de NOS.

De verdenking is dat de groep samenwerkte bij het illegaal bijmengen van miljoenen kilo's zwaar vervuild restafval in mest. Deze werd vervolgens uitgereden over akkers en weilanden in Nederland en Duitsland.

Het afval dat op deze manier is geloosd bevatte gevaarlijke stoffen en had volgens strenge regels moeten worden verwerkt. Het proces tegen de negentien volgt op een anonieme tip uit 2015. Het onderzoek duurde vijf haar.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 8°
  85 %
 • Donderdag
  13° / 7°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  70 %
Meer weer