NVWA+onderzoekt+fraude+bij+mestintermediair+in+Drenthe
Nieuws
© Twan Wiermans

NVWA onderzoekt fraude bij mestintermediair in Drenthe

De Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft woensdag 19 mei een bedrijf in Zuid-Drenthe doorzocht vanwege mogelijke betrokkenheid bij mestfraude.

Rechercheurs hebben onder meer bedrijfsadministratie en mestmonsters in beslag genomen. Het strafrechtelijk onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket. Het bedrijf, een mestintermediair, wordt ervan verdacht niet bij elk mesttransport een verplicht vervoersbewijs dierlijke meststoffen op te maken.

Ook manipuleert het bedrijf vermoedelijk mestmonsters. Die monsters moeten duidelijk maken hoeveel fosfaat en stikstof de vervoerde mest bevat. Door de vermoedelijke fraude is niet inzichtelijk hoeveel mest het bedrijf daadwerkelijk afvoert bij veehouders. Afnemers kunnen zodoende mogelijk meer meststoffen (fosfaat en stikstof) op hun land uitrijden dan is toegestaan.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
 • Zondag
  15° / 12°
  50 %
Meer weer