Inval bij adviesbureau vanwege mestfraude

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) voerde maandag op tien locaties doorzoekingen uit in een onderzoek naar mestfraude. Een adviesbureau zou daarbij de spin in het web zijn, meldt de Inlichtingen- en Opsporingsdienst (IOD).

Inval+bij+adviesbureau+vanwege+mestfraude
© ©TWAN WIERMANS FOTOGRAFIE

Het onderzoek richt zich op een adviesbureau voor de veehouderijbranche dat er van wordt verdacht een faciliterende rol te spelen bij mestfraude. Bij de actie zijn naast het adviesbureau ook nog negen woningen en bedrijfsgebouwen doorzocht. Volgens een bericht in NRC Next gaat het om het Limburgse Berg Advies.

In totaal hebben 140 mensen deelgenomen aan de actie waarbij assistentie is verleend door politie, FIOD, IL&T en Inspectie SZW. De actie heeft maanden voorbereidingstijd in beslag genomen. Het onderzoek staat onder gezag van het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie.

Frustreren

De NVWA-IOD richt zich bij haar aanpak van fraude steeds meer op faciliteerders. Die spelen door hun kennis en diensten vaak een cruciale en moeilijk te vervangen rol bij het plegen van fraude. Door faciliteerders aan te pakken, kan dit fraudeurs frustreren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  24° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  21° / 13°
  20 %
Meer weer