Kinderen ontbijten tussen de koeien en leren over hun voedsel

In de week van het Nationaal Schoolontbijt zit groep zes van Daltonschool De Diamant aan tafel bij het melkveebedrijf van Jos en Elise van Vliet in het Zuid-Hollandse Nieuwveen. De ochtend draait niet alleen om eten, de kinderen leren ook waar hun ontbijt vandaan komt.

Aan tafel zitten niet alleen kinderen van de school uit Zevenhoven, ook wethouder Gerben van Duin van gemeente Nieuwkoop prikt een vorkje mee. 'Dit is een bijzondere ochtend, ik eet met 24 in plaats van twee kinderen.'

Met een ontbijt op een boerenbedrijf willen gemeentes en de organiserende agrarische natuurvereniging de Hollandse Venen de schoolkinderen laten weten waar hun eten vandaan komt. Na het ontbijt in de skybox boven de koeien, krijgen de kinderen een rondleiding van de boer en boerin over het bedrijf.


Verlichte proeverijenroute

Het boerenontbijt is ook aftrap van de verlichte proeverijenroute Nieuwkoop-Alphen aan den Rijn. Ruim 110 boerenbedrijven, woonboerderijen en agrarisch erfgoed staan dan letterlijk in het spotlicht. Ook molens en een kerk op de route doen mee. Onderweg zijn er verschillende proeverijen met producten uit de streek.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer