Boerendochter zamelt geld in voor haar knuffelkoe

Boerendochter Naomi Mae Poppinga startte een crowdfundingsactie voor haar favoriete koe Capreolus. Capreolus heeft een te hoog celgetal en is daardoor niet meer geschikt als melkkoe. Daarom kocht ze de koe van het melkveebedrijf van haar vader en zorgt ze ervoor dat Capreolus naar het koeienrusthuis in het Friese Zandhuizen kan.

De 26-jarige Poppinga snapt als boerendochter goed dat niet elke koe te redden is. 'Maar voor Capreolus zet ik alles op alles. Ik ben echt met haar opgegroeid. Ze heeft een eigen karakter, ze volgt je overal en het is echt een knuffelkoe.'

Inmiddels wist Poppinga al 4.000 euro in te zamelen via de crowdfundingsactie en staat Capreolus op de wachtlijst voor het koeienrusthuis. Ze hoopt maar liefst 10.000 euro bij elkaar te krijgen. Capreolus is slechts 4 jaar oud en ook nog drachtig. Met het geld kan de koe de rest van haar leven samen met haar kalf in het rusthuis blijven. Poppinga doneert al het geld dat ze inzamelt dan ook aan de stichting achter het rusthuis.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 5°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer