RVO.nl keert directe betalingen vanaf december uit

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) betaalt van 1 december 2021 tot en met 30 juni 2022 de directe betalingen uit het Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) uit.

RVO%2Enl+keert+directe+betalingen+vanaf+december+uit
© Twan Wiermans

De directe betalingen uit het GLB bestaan uit de basis- en vergroeningsbetaling, extra betaling voor jonge landbouwers en graasdierpremie. De directe betalingen worden vanaf vanaf december 2021 uitbetaald. Europese regels staan niet toe dat RVO.nl deze subsidies voor 1 december uitbetaalt.

Het doel is dat 95 procent van de aanvragers uiterlijk 31 december 2021 een beslissing over de basisbetaling krijgt. Ondernemers die in juni of augustus een voorschot van de basis- en vergroeningsbetaling hebben aangevraagd, hebben in juli of september een brief gekregen met de beslissing van RVO.nl.


Waarde betalingsrecht

De waarde voor een betalingsrecht is in 2021 259,73 euro per hectare. De vergroeningsbetaling is dit jaar 111,96 euro per hectare. Dit bedrag is een percentage van de basisbetaling, namelijk 43,107 procent. Dit zijn dezelfde bedragen als in 2020. De extra betaling jonge landbouwers betaalt RVO.nl zoveel mogelijk samen met de basis- en vergroeningsbetaling.

RVO.nl betaalt de graasdierpremie vanaf het voorjaar 2022 uit. Hierover krijgen aanvragers een aparte brief. Het bedrag voor de graasdierpremie 2021 is 153 euro per koe en 23 euro per schaap. Als het totale budget wordt overschreden, krijgen alle aanvragers van deze subsidie een korting. Of dit het geval is, weet RVO.nl begin 2022.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer