Meerdere wilde vogels met vogelgriep in Duitsland

In Duitsland zijn in de afgelopen weken meerdere wilde vogels gevonden met vogelgriep. Vooral in het noorden, aan de Noord- en Oostzee, zijn onder meer meeuwen met deze ziekte gespot. Ook één in Norden, op enkele tientallen kilometers van de Nederlandse grens.

Meerdere+wilde+vogels+met+vogelgriep+in+Duitsland
© Nieuwe Oogst

Verder is een ganzenbedrijf getroffen waarbij van heel wat ganzen de doodsoorzaak niet is te achterhalen. Dat meldt de internationale diergezondheidsorganisatie OIE.

Bij een meeuw in Norden werd op 20 oktober bij een controle vogelgriep vastgesteld. Deze plaats, aan de noordzeekust van Ost-Friesland, ligt hemelsbreed op nog geen 60 kilometer van de stad Groningen. De meeuw is hier niet aan gestorven, meldt de OIE.


Zes dode vogels

Iets verder weg in Greifswald, aan de oostzee in Mecklenburg-Vorpommern, werden diezelfde dag op twee lokaties in totaal zes dode wilde vogels gevonden. Hierbij is niet aangegeven om wat voor vogels het gaat. Net als in Norden gaat het hier om de hoogpathogene variant H5N1.

Dezelfde variant is ook gevonden bij een eend in een bos in Beieren, aan de grens met Tsjechië. Deze eend kwam aan het licht bij het monitoringsprogramma en is afgemaakt.

Verder is eind vorige week een ganzenbedrijf getroffen in Brunsbüttel, aan de monding van de Elbe in Sleeswijk-Holstein. Van de 663 ganzen stierven er tien aan de hoogpathogene vogelgriep H5N1. Opvallend is dat hier van 219 sterfgevallen de doodsoorzaak niet meer is te achterhalen. De overige 434 ganzen zijn afgemaakt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  11° / 1°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  70 %
 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
Meer weer