Zes+landen+heropenen+grenzen+voor+Belgisch+kippenvlees
Nieuws
© Twan Wiermans

Zes landen heropenen grenzen voor Belgisch kippenvlees

Thailand, Japan, de Verenigde Arabische Emiraten, Israël, Marokko en Nieuw-Caledonië hebben hun grenzen voor Belgisch pluimvee opnieuw geopend. Dat heeft federaal landbouwminister David Clarinval geantwoord op een parlementaire vraag van CD&V-Kamerlid Leen Dierick, schrijft Vilt.be.

Door de uitbraken van vogelgriep sloten 24 landen, die geen lid zijn van de Europese Unie (derde landen), hun grenzen voor Belgisch pluimveevlees.

Sinds maart 2021 zijn er geen nieuwe haarden meer ontdekt bij commerciële pluimveehouderijen. Daardoor kan het Voedselagentschap bij de Wereldorganisatie voor Diergezondheid een zelfverklaring indienen waardoor België op 16 augustus 2021 de vogelgriepvrijstatus opnieuw verkreeg.

Achttien landen hebben hun grenzen voor Belgisch pluimveevlees nog steeds gesloten. Het gaat om Zuid-Afrika, Hongkong, Singapore, China, Korea, Cuba, Rusland, de Filipijnen, Mexico, Oekraïne, Taiwan, Jordanië, Saoedi-Arabië, Turkije, Suriname, Tunesië, Oman en Koeweit.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  6° / 2°
  20 %
 • Donderdag
  4° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  50 %
Meer weer