Melkmachinefabrikant+SAC+Group+gaat+onder+Boumatic+vallen
Nieuws
© SAC

Melkmachinefabrikant SAC Group gaat onder Boumatic vallen

De Amerikaanse fabrikant Boumatic heeft de Deense SAC Group overgenomen. Laatstgenoemde maakt traditionele melkstallen voor koeien en geiten en melkrobots voor rundvee.

In Nederland exploiteert SAC de Hokofarm Group in Marknesse en Emmeloord, die ook onder Boumatic gaat vallen. Daarbij hoort ook het merk Insentec.

De robots die in Nederland zijn gebouwd werden al in 2008 gelabeld als Boumatic onder de naam Idento. Daarnaast heeft SAC eigen bedrijven in Rusland en Frankrijk. Het merk SAC en de producten blijven bestaan, net als het netwerk van honderd dealers in Europa en Rusland.

Boumatic, met het hoofdkantoor in Madison Wisconsin, is actief in 45 landen en heeft meer dan 400 medewerkers in dienst. Met de overname wil het bedrijf een full-liner worden in apparatuur voor melkveebedrijven. Daarvoor zal Boumatic ook in de toekomst blijven zoeken naar overname kandidaten die daaraan bijdragen.

Weer

 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 3°
  70 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  70 %
Meer weer