DeLaval+komt+met+nieuwe+buitenmelker
Nieuws
© DeLaval

DeLaval komt met nieuwe buitenmelker

DeLaval introduceert in de Benelux de nieuwe E300 buitenmelker draaistal. Volgens de producent helpt het melksysteem de melkveehouder om rustig, snel, efficiënt en veilig te melken dankzij een soepele en continue doorstroming van de koeien.

Dit jaar is het precies negentig jaar geleden dat DeLaval de eerste draaistal ontwikkelde. Volgens de Zweedse producent is deze compleet nieuwe draaistal opgezet naar de huidige behoeften van de melkveehouder op het gebied van dierenwelzijn, melkkwaliteit, winstgevendheid en arbeidsefficiëntie. De eerste stal is opgestart bij de familie Desmedt in het Belgische Lendeleve, iets boven Kortrijk. Voor het einde van dit jaar worden er nog enkele stallen afgeleverd in de Benelux.De DeLaval E300 draaistal beschikt over 15 graden melkstands, wat volgens de producent zorgt voor een vlottere in- en uitloop, een betere slanggeleiding en een betere positie van het melkstel dan bij andere rotorstallen. Doordat de koeien bij het verlaten van de rotor spontaan de goede richting opdraaien, ontstaat een vlot en veilig koeverkeer.

Ook zorgt een interactief overzichtsscherm, ondersteund met spraak, voor de juiste informatie op het juiste moment. Met behulp van de touchscreen kan gemakkelijk worden bijgestuurd, bijvoorbeeld om een koe en tweede ronde te laten maken of te separeren.


Sprayrobot

De draaistal kan daarbij optioneel worden uitgevoerd met de TSR-sprayrobot van DeLaval. Hiermee wordt de koe nabehandeld en is deze melkstal te managen met één persoon.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  7° / 3°
  10 %
 • Maandag
  6° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  10 %
Meer weer