Cosun%3A+volop+gebruik+van+internetconsultatie+Nitraatrichtlijn
Nieuws
© Han Reindsen

Cosun: volop gebruik van internetconsultatie Nitraatrichtlijn

Veel telers hebben via Cosun al gebruikgemaakt van de mogelijkheid om hun zienswijze kenbaar te maken via de internetconsultatie over het zevende actieprogramma Nitraatrichtlijn.

De voorgestelde maatregelen in het zevende actieprogramma Nitraatrichtlijn grijpen hard in op de bedrijfsvoering van de telers. 'Zij maken zich grote zorgen over de continuïteit van de bieten-, aardappel- of cichoreiteelt en voor de continuïteit van hun gehele bedrijf', meldt Cosun.

Zowel de verplichting van rustgewassen op alle grondsoorten als de datum van 1 oktober om vanggewassen te zaaien op zand- en lössgrond stuit op onbegrip en ongeloof. 'Deze maatregelen staan zeer ver af van de praktijk. Ook na 1 oktober staan nog veel hectares cultuurgewassen volop te produceren en dus ook stikstof vast te leggen. Deze duurzame teeltwijze moet behouden blijven.'


Tot uiterlijk 17 oktober is het nog mogelijk om een zienswijze in te dienen via de internetconsultatie van Cosun. Ook andere organisaties faciliteren dit.

Weer

 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
 • Zondag
  15° / 9°
  70 %
Meer weer