Sterke variatie in suikergehalte en wortelopbrengsten

In de eerste volle week van de bietencampagne heeft Cosun Beet Company een gemiddeld suikergehalte bemonsterd van 15,8 procent.

Sterke+variatie+in+suikergehalte+en+wortelopbrengsten
© Koos v.d. Spek

Het gehalte varieert van 14,9 procent voor Zuid-Limburg tot 17 procent voor de suikerbieten die vanuit Zuid-Holland zijn aangevoerd. De grote variatie is volgens de agrarische dienst te wijten aan de verschillen in hoeveelheden neerslag tijdens het groeiseizoen.

Cosun Beet Company is niet ontevreden over de kwaliteitscijfers. Uit de monsters blijkt dat het suikergehalte met de dag stijgt door het zonnige weer van de afgelopen periode en de koudere nachten. Verder zorgt het droge weer ervoor dat de suikerbieten onder goede omstandigheden kunnen worden geoogst. Het tarrapercentage blijft daardoor relatief laag met 7,6 procent en er is nauwelijks sprake van puntbreuk.


Meer kluiten

Wel merkt Cosun Beet Company dat door de droge omstandigheden de grond hard wordt en dat daardoor meer kluiten met de leveringen meekomen in de suikerfabriek. Dat zorgt weer voor iets hogere tarracijfers. De eerste indruk van de wortelopbrengsten is wisselend per regio, meldt de suikerfabrikant. In gebieden waar de opbrengsten minder zijn dan gepland, worden leveringen in overleg zelfs naar voren gehaald.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 15°
  20 %
Meer weer