Cosun past afnameplanning suikerbieten aan

Vanwege tegenvallende wortelopbrengsten in diverse regio's past Cosun Beet Company de afnameplanningen voor de suikerfabrieken in het Groningse Vierverlaten en het Brabantse Dinteloord aan.

Cosun+past+afnameplanning+suikerbieten+aan
© Dirk Hol

De suikerfabrikant meldt dit in een bericht over de voortgang van de bietencampagne. Na tweeënhalve week van aanvoer van suikerbieten stelt Cosun Beet Company vast dat er grote verschillen zijn in de wortelopbrengsten. In diverse gebieden zijn de oogstresultaten lager dan ingeschat. Maar voorlopig handhaaft Cosun Beet Company de verwachte gemiddelde suikeropbrengst op 13,6 ton per hectare.


Afgelopen week steeg het gemiddelde suikergehalte van de aangevoerde suikerbieten naar 16,1 procent. De gehaltes variëren op dit moment van 15,0 procent voor Zuid-Limburg tot 17,3 procent voor suikerbieten van Schouwen-Duiveland, blijkt uit de regionale weekcijfers. Cosun Beet Company meldt dat de droge oogstomstandigheden achter de rug zijn na de neerslag deze week. Het gemiddelde tarragehalte is laag met 7 procent.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 15°
  20 %
Meer weer