Middenzwadhark van Pöttinger kan natte grond aan met glijslof

Pöttinger heeft een nieuwe optie voor de TOP 842 C-middenzwadhark. Het wielstel onder de rotor is te vervangen door een glijslof. Dit zorgt voor een betere bodemvolging.

Middenzwadhark+van+P%C3%B6ttinger+kan+natte+grond+aan+met+glijslof
© Pöttinger

De optionele glijslof is door Pöttinger op Agritechnica 2019 voor het eerst getoond. Tijdens de ontwikkeling heeft de machinefabrikant speciale aandacht besteed aan situaties waarin een onderstel op wielen zijn grenzen bereikt. Dit voorjaar bewees de nieuwe innovatie dat het aan de verwachtingen in het veld voldoet.

De Flowtast volgt de grond dicht bij de tanden en vermindert het binnendringen van vuil. Pöttinger denkt dat deze optie vooral nuttig is voor natte (veen)gronden, zelfs met diepe sporen en gaten. Als de wielen op dit soort gronden inzakken, schrapen de tanden de grond en raakt het voer vervuild.


Grote sabelvorm

De Flowtast-glijbeugel is gemaakt van 15 millimeter dik slijtvaste kunststof. De grote sabelvorm verbetert het contactoppervlak en zorgt voor goede glijeigenschappen, zelfs bij zijwaartse bewegingen.

De glijbalk volgt de grond over de volledige harklengte van de tandboog. Dankzij de lagere trillingen en daardoor een soepeler lopen, is de hark minder onderhevig aan slijtage.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
Meer weer