Kuhn harkt wereldrecord met 23,6 hectare per uur

Kuhn heeft met de vierrotor cirkelhark GA 15131 een wereldrecord gevestigd. In acht uur tijd is 188,9 hectare geharkt, gemiddeld 23,6 hectare per uur.

Kuhn+harkt+wereldrecord+met+23%2C6+hectare+per+uur
© Kuhn

Het record vond eind augustus plaats in het Deense Braedstrup. Met een werkbreedte van 9,50 tot 14,70 meter staat de Kuhn GA 15131 synoniem voor maximale prestatie bij de voederwinning.

Dankzij de Boost-functie, die de rotorsnelheid van de voorste twee rotoren met 20 procent verhoogt in vergelijking met de achterste rotoren, wordt een homogeen en luchtig zwad gemaakt. Dit levert een mooi resultaat op.

Obstakels vermijden

Dankzij het individuele uitheffen van de rotoren kan de chauffeur eenvoudig obstakels vermijden en gerende percelen harken. De chauffeur waardeerde vooral de bediening en controle tijdens het harken via de CCI 1200-terminal en de WTK-joystick zonder tijd te verliezen.

Een melkveebedrijf in het heuvelachtige Jutland werd geselecteerd om dit record te bereiken. Mikael Skeldal, die het bedrijf runt met zijn zus en twee broers, had de John Deere 6250R-trekker uitgerust met CommandPro en AutoTrac.

Vier percelen

De tijd en de hectares werden nauwkeurig gemeten en de kwaliteit van het werk werd op basis van verschillende monsters nauwkeurig bepaald. Het ging in totaal om vier percelen die in het zwad zijn gelegd. De Duitse landbouworganisatie DLG bevestigde de goede kwaliteit van het voer.

Het zwad, de kruimelverliezen en voedereigenschappen zijn vastgelegd en gekwalificeerd in een wetenschappelijk rapport. Het DLG-instituut publiceert dit binnenkort.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer