Vleesverwerker Stegeman in Belgische handen

Vleesverwerker Stegeman in het Overijsselse Wijhe komt in Belgische handen, samen met het Belgische Imperial Meat Products. Het Mexicaanse Sigma Alimentos heeft de verkoop van Campofrío's activiteiten in België en Nederland aan de Ter Beke Group bevestigd.

Vleesverwerker+Stegeman+in+Belgische+handen
© Stegeman

Deze overname behoorde sinds juni dit jaar volgens Sigma Alimentos al tot de mogelijkheden. Rabobank heeft als bemiddelende partij namelijk lijntjes met de Ter Beke Group, een Belgische onderneming die zich richt op hoogwaardige verse voeding.


Bij de overname zijn zes productievestigingen betrokken, vijf in België en een in Nederland. Het gaat om de merken Marcassou, Imperial, Stegeman, Leielander, Bistro, Aoste en Justin Bridou. Deze activiteiten droegen in 2020 ongeveer 1 procent bij aan de omzet van multinational Sigma Alimentos.


Financiële voorwaarden

De voorgenomen overname ligt nu voor bij de mededingingsautoriteiten. Ook vinden er nog overleggen plaats met de ondernemingsraden om de gehele operatie af te kunnen ronden. Over de financiële voorwaarden van de overname zijn geen mededelingen gedaan.

Ter Beke Group bezit tot op heden twaalf fabrieken in België, Nederland, Frankrijk, Polen en het Verenigd Koninkrijk en er werken 2.650 medewerkers. Bestuursvoorzitter Piet Sanders van de Ter Beke Group geeft aan blij te zijn met de overeenkomst met Sigma Alimentos.

'We kijken ernaar uit om de medewerkers van Imperial en Stegeman te verwelkomen in de familie Ter Beke. Door met hen samen te werken, kunnen we beter inspelen op trends in de foodmarkt. Samen gaan we hier een succesverhaal van maken. Dat zal de groei van het bedrijf in België en Nederland versterken.'


Live debat: Toekomst van de varkenshouderij in Nederland

Waar staat de Nederlandse varkenshouderij in 2030? Waaraan moeten varkenshouders voldoen op korte en middellange termijn? Tijdens de aftrap van de Dutch Pork Expo bespreekt Esther de Snoo, hoofdredacteur van Nieuwe Oogst, deze ontwikkelingen met prominente en inspirerende beleidmakers, varkenshouders en kenners van de varkenssector, onder wie Linda Janssen (voorzitter POV), René Veldman (sectormanager Rabobank), Theo Vernooij (varkenshouder), Koen van Bergen (directeur livestock en supply chains bij Vion), Angela van der Sanden (Connecting Agri & Food), Sener Celik (JoinData) en William Meulendijks (varkenshouder). De Dutch Pork Expo is op 12 en 13 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch. Het debat is bij de start, op dinsdag 12 oktober om 14.00 uur op de beurs en is ook online te volgen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  50 %
Meer weer