'Vleeswarenfabriek Offerman negeerde advies schoonmakers'

Vleeswarenfabriek Offerman verzweeg in de aanloop naar het listeriadrama tegen de eigen schoonmaker dat zijn verouderde vleeswarenfabriek in Aalsmeer extra moest worden schoongemaakt. Dat schrijft De Telegraaf.

%27Vleeswarenfabriek+Offerman+negeerde+advies+schoonmakers%27
© Offerman

Offerman moest de locatie afgelopen maand sluiten op last van de voedsel- en warenautoriteit NVWA, nadat bleek dat vleeswaren die hier voor onder meer Jumbo werden gesneden en verpakt, ernstig waren besmet met de listeriabacterie. Schoonmaakbedrijf CSU wilde eind vorig jaar al van zijn contract met Offerman af. De onderneming gaf aan het contract te willen beëindigen vanwege een meningsverschil met het vleeswarenbedrijf over de gang van zaken binnen de volgens schoonmaakexperts verouderde fabriek.


Het vertrek van CSU bij Offerman was enkele weken voor de publiekelijke bekendmaking van de listeriabesmetting, maar ruim een maand nadat het vleeswarenbedrijf door de NVWA van de besmetting op de hoogte was gesteld en daardoor extra inspecties kreeg. 'Wij hebben in die tijd nooit geweten dat er extra toezicht van de NVWA was. Offerman hield dat feit voor ons onder de pet', meldt een CSU-woordvoerder in De Telegraaf.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer