OSI Group neemt vleeswarenbedrijf Baho Food over

De Amerikaanse OSI Group neemt een meerderheidsbelang in het Nederlandse vleesbedrijf Baho Food. De overname moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten.

OSI+Group+neemt+vleeswarenbedrijf+Baho+Food+over
© Twan Wiermans

Baho Food is met name actief in de productie van vleeswaren en snacks. Dat gebeurt in drie Nederlandse bedrijven onder de merknamen Henri van de Bilt, Bakx Foods en Q Smart Life. In Duitsland heeft produceert Baho in twee bedrijven onder de merknamen Gelderland Frischwaren en Vital convenience.

Familiebedrijf uit Illinois

OSI produceert veel kant en klare producten van rund-, varkens- en pluimveevlees. Het is ruim een eeuw geleden ontstaan als familiebedrijf in Chicago, in de Amerikaanse staat Illinois. Inmiddels zijn er ruim zestig productielocaties in zestien landen in Amerika, Europa en Azië.

De producten van Baho Food worden afgezet in achttien Europese landen. Met het meerderheidsbelang verwerft de OSI Group zich een goede uitgangspositie in Europa. Volgens directeur David McDonald vullen de producten van beide ondernemingen elkaar goed aan.

Samen verder groeien

Directie en management van Baho Food blijven na de overname aan. Het is wel de bedoeling dat ze samen met OSI een strategisch plan gaan uitwerken. Dat moet richting geven aan een verdere groei van de gecombineerde onderneming op de Europese markt voor vleeswaren en snacks.

Volgens Baho-directeur John Balvers kan Baho Food profiteren van de kennis en ervaring van de OSI group. ‘We zullen onze klanten in de toekomst beter van dienst kunnen zijn en hun een breder productpakket aanbieden. Onze groeiplannen komen daardoor in een versnelling.’

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  19° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  20° / 13°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer