Ploeger test zijn eerste vierwieler

Machinebouwer Ploeger introduceerde begin dit jaar zijn AT5104 LNMS zelfrijdende bemester met vier wielen. Het merk had tot dan toe alleen drie- en vijfwielers in het gamma. Deze vierwieler is nu voor het eerst in het veld getest.

Ploeger+test+zijn+eerste+vierwieler
© Ploeger

De zelfrijder doe in januari werd geïntroduceerd en nu wordt getest, gebruikt dezelfde componenten als de AT4103-driewieler en de AT5105-vijfwieler. Daarbij is er goed gelet op comfort. Zo is het nu mogelijk de vooras te voorzien van vering met automatische hoogteregeling. Daarbij is ook de cabine geveerd.

Vrijwel alle functies die je wilt kunnen gebruiken bij het rijden, zouden met fysieke knoppen zijn te bedienen. De vierwieler kan uiteraard in hondengang rijden, wat is te activeren met een knop op de joystick. Handig op gerende percelen is dat de bemester dan nog steeds goed naar links of rechts is te sturen. De meesturende hefinrichting helpt daarbij. Informatie is af te lezen op een 12 inch touchscreen.De Ploeger-zelfrijder gebruikt als krachtbron een Scania-zescilindermotor van 550 pk. Als transmissie is gekozen voor een traploze bak: de ZF Eccom 5.5 transmissie. Voor zo min mogelijk bodemdruk is er de breedste band te monteren met maat 1250/50R32. De hoogste band die past, is de 1000/65R32. Om flink capaciteit te kunnen draaien, heeft Ploeger het snijfilter direct onder de zuigarm rechtsvoor de zelfrijder geplaatst.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer