NPM+Captial+neemt+groot+belang+in+Ploeger+Oxbo+Group
Nieuws
© Niels van der Boom

NPM Captial neemt groot belang in Ploeger Oxbo Group

Landbouwmachinefabrikant Ploeger Oxbo Group heeft NPM Capital aangetrokken als nieuwe grootaandeelhouder. NPM Capital neemt een belang van 40 procent in het bedrijf.

De geschiedenis van Ploeger Oxbo Group gaat terug tot de jaren vijftig van de 20e eeuw. De groep is in 2011 ontstaan uit een fusie tussen het Nederlandse Ploeger en Oxbo uit de Verenigde Staten.

Ploeger Oxbo is in de afgelopen decennia sterk gegroeid door een combinatie van autonome ontwikkeling en overnames. Vanuit sterke posities in oogstmachines voor onder meer mais, bonen en erwten is het aanbod uitgebreid naar machines voor gewassen als aardappelen, bessen, koffie, olijven en druiven en naar zelfrijdende bemestingsmachines.

Nichemarkten

Ploeger Oxbo heeft een belangrijke positie in deze nichemarkten en opereert in meer dan veertig landen verspreid over alle continenten. In de afgelopen maanden hebben Ploeger Oxbo en NPM Capital een gedeelde visie ontwikkeld op de strategische richting van de onderneming.

Deze strategie is gericht op het versterken van innovatie en productontwikkeling, om Ploeger Oxbo’s positie in de nichemarkten voor landbouwapparatuur te versterken. Een financieel sterke partner is daarbij van belang. De transactie is inmiddels ter goedkeuring voorgelegd aan de vereiste mededingautoriteiten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  7° / 3°
  10 %
 • Maandag
  6° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  10 %
Meer weer